woensdag 25 nov. 10:15 uur

Workshop zelfcompassie, door Hogeschool Rotterdam

Als medewerker in de gezondheidszorg in deze tijd heb je ongetwijfeld te maken met stress. Stress bij jezelf, bij collega’s en/of bij patiënten. Werken in de zorg is natuurlijk heel mooi, maar een risico is dat je alsmaar doorgaat en je eigen gezondheid en welbevinden onderaan de prioriteitenlijst zet of ‘vergeet’. Dat kun je een tijd volhouden, maar op de lange termijn tast het je veerkracht aan en kan het je mentale en fysieke gezondheid schaden. Zou dat ook anders kunnen?

Iets wat aantoonbaar helpt is: zelfcompassie. Dit vergroot je vermogen om voor jezelf te zorgen, om jezelf te geven wat je nodig hebt zonder daarvoor primair afhankelijk te zijn van een ander.

Veel mensen gaan niet erg zorgzaam met zichzelf om. In hun hoofd gebruiken ze harde, strenge, negatieve woorden tegen zichzelf. Misschien herken je dit bij jezelf en denk je dat dat de manier is om jezelf te motiveren om het vol te houden, omdat je anders veel te makkelijk wordt voor jezelf, te passief of zelfs egocentrisch?!

Uit onderzoek blijkt echter dat als we onszelf vriendelijker en zorgzamer behandelen, we veerkrachtiger en emotioneel sterker in het leven staan. Mensen die veel zelfcompassie hebben laten gezonder gedrag zien. Het versterkt dus de positieve gezondheid, mentaal, psychisch en fysiek.

In deze workshop maak je kennis met zelfcompassie: wat is het en wat is het niet?  Wat kan het voor mij / voor ons betekenen? En hoe pas ik het toe?

Inschrijven niet meer mogelijk
Sterk in vitaliteit